Samsung и софтуерната компания Интерконсулт България създадоха решения от ново поколение за презентиране на информация в банковия клон на бъдещето

ICB
Samsung

Към статията

Днес, 19 декември, 2012, FiBank с технологичната подкрепа на Samsung България и ICB -Интерконсулт България  представи своя нов нумизматичен продукт – „Монетата на Змията“, като поредна монета от серия, вдъхновена от Китайския календар.  Специално за събитието, ICB  и Samsung България съвместно предоставиха първото по рода си решение „от бъдещето“, което по иновативен и много атрактивен начин визуализира инвестиционни и нумизматични продукти на FiBank.

Kinect for Windows в банковия сектор

Разработеното съвместно от Samsung и Интерконсулт България нетрадиционно решение реализира модерно управление на презентациите в бизнес среда само с жестове и глас, без използване на мишка и клавиатура. Оригиналното решение се базира на иновативната технология на Microsoft – Kinect for Windows. На широката публика тя е известна основно от игровите приложения, но тук става основа на компютърен интерфейс от ново поколение, разработен специално за бизнес сектора. Чрез него, с помощта на глас и жестове, се управлява визуализирането на различна текстова информация, снимки и видео за кюлчета и монети върху най-иновативните дисплей решения на Samsung.

Подобен тип решения са предвестник на банковия офис на бъдещето, в който клиентът сам управлява и достъпва желаната информация по забавен и интерактивен начин. Решения, базирани на Microsoft Kinect for Windows, вече са създадени в клонове на банки в Москва и в Дубай, в които клиентът може да управлява информацията през витрина, дори в часовете извън работното време на банката.

В България събитието на FiBank показа на едно място три различни решения от най-висок клас за визуализация на премиум продукти, реализирани върху  три различни типа екрани на Samsung. Всяко от тях дава уникални възможности за представяне и модерна комуникация с клиентите на банката и макар да изглеждат като гости от бъдещето, са цялостни дисплей решения, реално предлагани на пазара у нас.

Монети зад прозрачния дисплей Samsung NL22

Samsung е първата компания, която стартира серийно производство на иновативните прозрачни дисплеи. На събитието на FiBank новата монета бе поставена в стилен прозрачен куб, чиято лицева страна представлява прозрачен екран. Специално разработено видео показва любопитна информация за нумизматичните продукти, като постепенно избледнява и разкрива пред погледа истинската монета зад дисплея.

Презентация, водена с жестове и глас

Мултимедийната презентация на новите нумизматични продукти на FiBank бе показана на 55-инчов Digital Signage дисплей от ултратънката серия Samsung UE55. Благодарение на разработеното от Интерконсулт България решение, базирано на Kinect for Windows, презентаторът управлява съдържанието на екрана само с жестове и глас. Модерният интерфейс създава неповторима атмосфера на топ иновации и прави показваната информация още по-атрактивна за публиката.

Е-board решение в банковия сектор

Бъдещето принадлежи на сензорните интерфейси, които управляват дисплей решения от всякакъв тип и размер, и най-вече – комуникацията между тях. Новият онлайн магазин за монети на банката бе показан на работещо E-board решение, базирано на сензорен 65-инчов дисплей от серията Samsung ME65B. Чрез иновативни технологии за комуникация между цифровите устройства, бе показано как съдържанието от големия екран може да се изпрати директно към таблет и обратно – от таблета към 65-инчовия дисплей във фокуса на банковия офис. E-board решението на Samsung и ICB създава непознато досега удобство за банката и преживяване за нейните клиенти и е още една демонстрация на това как съвсем скоро ще изглеждат модерните банкови офиси.

За ICB – Интерконсулт България

Интерконсулт България е водеща българска софтуерна и консултантска компания, основана през 1996 г. Компанията предлага висококачествени услуги в сферата на управлението и IT консултациите, проектиране и разработване на софтуерни продукти, поддръжка и обучение на клиентите. ICB има повече от 250 успешно реализирани проекта във водещи български компании и чуждестранни технологични гиганти. ICB е златен партньор на Microsoft  скомпетенции в областта на разработката на софтуер, управление на съдържанието и интеграция на приложен софтуер. В България основни клиенти на ICB са Дружество за касови услуги, Райфайзенбанк България, Уникредит Булбанк, АЕЦ КОзлодуй, Приста Ойл, Адрес Недвижими Имоти и др.

За Microsoft Kinect

Kinect е устройство, предназначено да засича и разпознава движенията на тялото и гласовите команди на потребителите. Сензорът има два различни вида, за Xbox и за Windows, и прави възможно управлението на игралните конзоли или на компютрите без използването на допълнителни устройства – т. нар. естествен потребителски интерфейс. Kinect за Windows позволява на разработчиците на приложения да създават иновативни решения, които се базират на този интерфейс и да променят коренно начинът, по-който общуваме с машините във всяка една индустрия – от образование до здравеопазване, от игри до изкуства, от производството до търговската мрежа. Инструментите за разработка с Kinect за Windows, както и самият сензор са публично достъпни от 1 февруари 2012 г.

За Samsung Electronics Co., Ltd.

С консолидирани продажби от 135.8 милиарда щатски долара за 2010 г., Samsung Electronics Co, Ltd е световен лидер при полупроводниковите и телекомуникационни технологии, както и при технологии в областта на дигиталните медии и дигиталната конвергенция. Разполагайки с приблизително 190,500 служители, работещи към 206 офиса в 68 държави, компанията се състои от осем независимо управлявани бизнес единици: Визуален дисплей, Мобилни комуникации, Телекомуникационни системи, Дигитални уреди, ИТ решения, Digital Imaging, Полупроводници и LCD. Призната за една от най-бързоразвиващите се световни марки, Samsung Electronics е водещ производител на цифрови телевизори, мобилни телефони и LCD монитори. За повече информация, моля посетете www.samsung.com.

За IT решенията на Samsung в България

IT решенията на Samsung Electronics се разпространяват у нас от двама дистрибутори в лицето на Solytron и Polycomp, и метирима директни партньори – Технополис, Техномаркет, Верига магазини Зора и Динакорд. IT бизнесът на Samsung Electronics в България включва LCD монитори, LFD дисплеи, решения за управление на печата и мобилни компютри с марката Samsung. За повече информация, моля посетете www.samsung.com/bg